به گزارش شهرآرانیوز؛ به طور معمول نوزادانی که پیش از هفته ۳۷ بارداری به دنیا میآیند نارس محسوب میشوند، هرچند که در مواردی زودتر از این زمان هم به دنیا میآیند. این نوزادان به دلیل تکمیل نشدن بخشی از اجزای بدنشان، وزن کم و مشکلات تنفسی دارند. اگر تولد و مرگشان هم زمان نشود، به طور حتم به مراقبتهای ویژهای نیاز دارندکه در دستگاهی شبیه به رحم مادر باید سپری کنند.
اتفاقی که اگرچه دربیشتر وقتها ناخواسته است، گاهی به علتهای واهی مانند «رُند بودن» زمان تولد ازسوی برخی مادران رقم میخورد، بدون آنکه بدانند چه عواقبی انتظار کودکشان را میکشد. موضوعی که ما هم به مناسبت روز جهانی نوزادان نارس و با همراهی دکتر محمد احمدیان، مدیر جوانی جمعیت و سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به آن پرداخته ایم.
۱۱ % متولدان
حدود ۱۱ درصد از کل متولدان کشور را نوزادان نارس به خود اختصاص میدهند.
۳۷ تا ۴۰ هفته
دوره کامل بارداری بین ۳۷ تا ۴۰ هفته طول میکشد. اگر نوزادی به هر دلیلی این دوره را کامل در رحم مادر نگذراند و زودتر از موعد به دنیا بیاید، نوزاد نارس محسوب میشود.
۶۴۱۶ نوزاد نارس
در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶ هزار و ۴۱۶ نوزاد نارس در استان شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد متولد شدند.
۱۰۰۰ تولد افزایش
تعداد نوزادان نارس در استان طی یک سال یعنی از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ حدود هزار تولد افزایش داشته است.
۱۴۰۰ نوزاد نارس
در سال گذشته هزارو ۴۰۰ نوزاد نارس در مشهد که مشکلات شبکیه داشتند در دانشگاه مشهد معاینه و تحت درمانهای لازم قرار گرفتند.
۱۵,۰۰۰,۰۰۰ نوزاد نارس
به طور تقریبی سالانه ۱۵ میلیون نوزاد نارس در دنیا متولد میشوند و از این تعداد یک میلیون نفر از دنیا میروند.
هفته ۲۸
تکوین کامل مغز جنین و دیگر اندامهای حیاتی مانند ششها، چشمها، قلب، دستگاه ایمنی، دستگاه گوارش و کلیهها از هفته ۲۸ بارداری شروع میشود.
۴۰ درصد
احتمال ابتلا به آسم در نوزادانی که با ریه ناقص به دنیا میآیند ۴۰ درصد بیشتر از نوزادان کامل است.
۶۲ درصد
میزان مرگ ومیر نوزادان نارس در ایران ۶۲درصد و در جهان ۴۷درصد است.
۳۲ هفته
زایمان زودرس زیر ۳۲ هفته، ابتلا به عفونتهای پی در پی نوزاد و بستری در بخشهای ویژه، اختلال در بلوغ ریه نوزاد، خونریزی مغزی جنین، بیماریهای ذهنی و خلقی از پیامدهای استعمال دخانیات در بارداری است.
۱۰ درصد
نوزادانی که در هفته سی و هفتم متولد میشوند در مقایسه با نوزادان کامل در آینده ۱۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای مزمن قرار دارند.
۵۰ درصد
استعمال دخانیات سبب افزایش همه پیامدهای بارداری میشود، به طوری که احتمال بروز مرگ داخل رحمی جنین در طول بارداری۵۰ درصد افزایش مییابد و احتمال سقط هم بیشتر میشود.
زیر ۱۷ و بالای ۳۵ سال
در مادران زیر ۱۷ سال و بالای ۳۵ سال احتمال بیشتری وجود دارد که زایمان زودرس را تجربه کنند.
علتهای زیادی میتواند سبب زایمان زودرس مادران و تولد نوزادان نارس شود که ازبین آنها میتوان به این موارد اشاره کرد.
کارکنان بیمارستان حواسشان به بررسیها و آزمایشهای ضروری برای نوزادهست، اما والدین هم باید به انجام بموقع این آزمایشهای کنترلی توجه داشته باشند.
تکامل نیافتن اندامهای درونی سبب میشود تا ظاهر نوزادان نارس هم با دیگر نوزادان تفاوت داشته باشد.
از آنجایی که نوزادان نارس دوره تکامل خود را در رحم مادران کامل سپری نمیکنند، تولد زودهنگام میتواند پیامدهای سلامتی زیادی برایشان داشته باشد.
نوزادان نارس حتی پس از مرخص شدن از بخش مراقبتهای ویژه هم نیاز به توجههای خاصی برای نگهداری در منزل دارند.